Ombouw Prodjuser CDJ-10 Flightcase

Voor het inbouwen van onze twee CDJ-100 Cd spelers is een kant en klare Prodjuser CDJ-10 Flightcase aangeschaft. Deze case biedt standaard plaats aan 2 pioneer Cdj-100 cd spelers, en een mixer in het midden. Fabrieksklaar wordt de mixer ten opzichte van de Cd spelers verhoogd ingebouwd, echter wij hebben ervoor gekozen om de mixer op hetzelfde niveau als de cd spelers in te bouwen. Naast de mixer die niet naar onze zin was, liet ook de afwerking te wensen over. Dit omdat de kabelvakken achter de spelers open bleven, en de kabels in het zicht bleven liggen. De kist is door ons daarom ook verder afgewerkt.

In eerste instantie moest de verhoging in het hout weggefreesd worden. Dit was een lastig karwij, daar er niet genoeg plek was om met een conventionele zaag te zagen. De oplossing lag in het wegfrezen van de verhoging met de bovenfrees. Op onderstaande afbeelding is de tijdelijk aangebrachte verhoging te zien, waarlangs de bovenfrees op contante hoogte gehouden kon worden.

Verhoging in producer CDJ-100 kist om middenconsool mixer weg te frezen. Producer kist met weggefreesde verhoging

Na verlagen van de inbouwplek voor de mixer zag de case er als volgt uit.

Producer CDJ-10 kist met verlaagd ingebouwde mixer

Toen de mixer en CD-spelers ingebouwd waren, kon aan de afwerking van de kabelvakken begonnen worden. Het materiaal hiervoor waren 2 plaatjes hout beplakt met formica.

2 plaatjes formica 2 plaatjes formica met bovenfrees

Als eerste werd een plaatje gemaakt dat het vak achter de mixer ging afdekken. Deze werd op maat gezaagd en daarna werd aan de zijkant het hout tot aan de formica weggefreesd. Dit zodat de formica het blankgefreesde hout van de inbouwplek voor de mixer, zie bovenstaande afbeelding, zou bedekken.

Hout aan zijkant tot formica wegfrezen Hout tot aan formica weggefreesd

Daarna is over de lange zijde een stuk van de formica weggefreesd. Dit zodat het hout onder de mixer valt. Echter de formica loopt vanaf achteren gezien precies tot aan de mixer.

Wegfrezen toplaag Eindproduct met weggefreesde toplaag.

En uiteindelijk was daar na veel frezen een kant en klaar passend plaatje om het gat achter de mixer netjes af te dekken.

Producer CDJ-10 kist met afgedekt gat achter mixer.

Hierna zijn 2 nette vierkante plaatjes hout gezaagd welke de gaten achter de cd-spelers af konden dekken. Deze zijn in de kist geklemd, om later evt. nog bij deze aansluitingen van cd speler en mixer te kunnen.

Kist met afgedekte kabelgaten 1. Kist met afgedekte kabelgaten 2.

Als laatste zijn in de 2 afdekplaatjes aansluitschotels geplaatst. Aan de linkerkant zit als aansluiting "Powercon in", "Powercon uit" en "(stereo)signaal in". Aan de rechterkant zit "Links uit", "Rechts uit" en "monitor(l/r) uit".

Ingebouwde schotel voor aansluitingen Aansluitingen prodjuser cdj-10 flightcase

Het eindresultaat mag er wezen.

Prodjuser cdj-10 flightcase met ingebouwd 2 cdj-100.

Tijdens de bouw was helaas het Dateq XTC mengpaneel niet beschikbaar. Later is deze wel in de kist gekomen. Onderstaand nog even een foto van het complete setje:

Datec XTC + 2 Pioneer CDJ-100 cd spelers

Deze case is ook te huur in de staat op de laaste afbeelding. Kijk op onze verhuur pagina voor de huidige verhuurprijs.